sâmbătă, 19 ianuarie 2013

POZITIA "CULCAT"

                  POZITIA "CULCAT"

ACEASTA ESTE ETAPA DIN DRESAJ IN CARE VOM INVATA CAINELE SA SE ASEZE IN POZITIA "CULCAT" PRIN COMANDA VOCALA SI CU COMANDA PRIN SEMN.

                         COMENZI:
1.Prin voce-"CULCAT"
2.Prin semn- aplecarea corpului cu ducerea bratelor inainte si in jos,cu palmele spre pamint.
                                     -Pozitia "CULCAT" la comanda vocala
 -CONDUCTORUL da comanda CULCAT apasind cu palma mainii stangi pe greabanul cainelui,cu mana dreapta tragind de lesa in jos si inainte.Dupa ce cainele executa comanda,va fi laudat cu cuvintul "BRAVO",fiind lasat citeva secunde in acesta pozitie.Daca acesta are tendinta de a se ridica,va fi apasat pe greaban.Cainele trebuie sa ramina in aceasta pozitie pana la primirea comenzii "PAS",comanda ce-i permite sa se ridice.La finalul exercitiului recompensati cainele cu alimente.
                                -Pozitia "CULCAT" corelata cu parasirea cainelui
 -Dupa ce cainele primeste comanda "CULCAT" si o executa,CONDUCTORUL va da acestuia o alta comanda: "STAI".Dupa ce da aceasta comanda,acesta se va indeparta de caine.In situatia in care cainele incearca sa-si modifice pozitia,CONDUCTORUL revine cu comanda CULCAT-STAI,de data aceasta comanda fiind data pe un ton ridicat (impunator).
 -Se va mari distanta treptat iar CONDUCTORUL se va ascunde pentru citeva minute,fara sa intrerupa supravegherea cainelui,la nevoie fiind in masura sa-l corecteze.
 -In timpul cit CONDUCTORUL va sta ascuns,o alta persoana va striga cainele sau va oferi alimente acestuia determinindu-l sa se ridice.Daca acesta se ridica,CONDUCTORUL va repeta comanda pe un ton ridicat.
                                -Pozitia "CULCAT" cu comnda prin semn 
 -Dupa ce cainele executa foarte bine comenzile mai sus mentionate,CONDUCTORUL va da comanda "SEZI" dupa care se va departa 3-4 m in fata cainelui.In timp ce da comanda "CULCAT",executa semnul descris mai sus.
 -Treptat se va renunta la comanda verbala,folosindu-se doar comanda prin semn. 
  -Nu uitati sa laudati si sa recompensati cainele atunci cand executa comenzile primite.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu